SCHUNCK: EEN CASHLESS ORGANISATIE

SCHUNCK Bibliotheek Heerlen is sinds april 2017 een cashless organisatie. Dit betekent dat je niet contant kunt betalen in alle SCHUNCK Bibliotheekvestigingen.

Wat betekent dit?
Alle transacties in alle vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen dienen te gebeuren per pinpas of bibliotheekpas. Betalen met je pinpas kan bij de balie of bij de betaalautomaat. Tevens kun je betalen met je bibliotheekpas door deze op te waarderen met een tegoed.

Betalen met je pinpas
Je kunt met je pinpas betalen bij de balie van alle vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen. Tevens zijn in alle vestigingen m.u.v. filiaal Heerlerbaan betaalautomaten aanwezig waar je met behulp van je pinpas kunt betalen.

Betalen met je bibliotheekpas
Je hebt de mogelijkheid om een tegoed op je pas te zetten waarmee je bijvoorbeeld leengeld betaalt. Je kunt je bibliotheekpas opwaarderen bij de balie van de bibliotheek en bij de betaalautomaat. Het leengeld dat je vervolgens opbouwt wordt dan automatisch van dit tegoed afgetrokken, je hoeft verder niets te doen.

Betalen met iDEAL
Naast het betalen in de bibliotheek heb je ook de mogelijkheid vanuit thuis je leengeld te betalen en je bibliotheekpas op te waarderen met behulp van de iDEAL service op onze website. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Download de folder over cashless betalen bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen

Betalen en opwaarderen met iDEAL
Met iDEAL kun je eenvoudig openstaande bedragen betalen en tegoed op je pas storten. 

  • Log in bij Mijn Bibliotheek met je pasnummer/gebruikersnaam en wachtwoord;(heb je geen wachtwoord? Neem contact met ons op)
  • Kies in het menu van Mijn Bibliotheek voor Details financiële posten;
  • Vink openstaande registraties aan. Vul eventueel een extra bedrag voor je deposito in;
  • Betaal via iDEAL met je eigen bank;
  • Voor iDEAL-betalingen geldt een minimumbedrag van €5,-.


iDEAL en kinderen
Ouders kunnen via iDEAL voor hun kinderen een bedrag op hun pas storten of met iDEAL openstaande registraties afrekenen. Je kinderen hoeven dan niet meer met contant geld naar de bibliotheek.

Van wie is het deposito?
Het deposito is van jezelf. Het door jou gestorte tegoed blijft op je pasje staan. Ook kun je indien gewenst dit deposito laten terugbetalen. 

Financieel overzicht
Log op deze website in bij Mijn menu, kies Details financiële posten, iDEAL transacties en/of iDEAL transacties voor een overzicht van je financiële handelingen bij de bibliotheek.