SCHUNCK* WORDT CASHLESS

SCHUNCK* Bibliotheek Heerlen wordt cashless. Dit betekent dat u vanaf 3 april 2017 niet meer contant kunt betalen in alle SCHUNCK* Bibliotheekvestigingen.


Wat betekent dit voor u?
Vanaf 3 april betaalt u alle transacties in alle vestigingen van SCHUNCK* Bibliotheek Heerlen met uw pinpas of uw bibliotheekpas. Betalen met uw pinpas kan bij de balie of bij de betaalautomaat. Tevens kunt u betalen met uw bibliotheekpas door deze op te waarderen met een tegoed.

Betalen met uw pinpas
U kunt met uw pinpas betalen bij de balie van alle vestigingen van SCHUNCK* Bibliotheek Heerlen. Tevens zijn in alle vestigingen m.u.v. filiaal Heerlerbaan betaalautomaten aanwezig waar u met behulp van uw pinpas kunt betalen.

Betalen met uw bibliotheekpas
U heeft de mogelijkheid een tegoed op uw pas te zetten waarmee u bijvoorbeeld leengeld betaalt. U kunt uw bibliotheekpas opwaarderen bij de balie van de bibliotheek en bij de betaalautomaat. Het leengeld dat u vervolgens opbouwt wordt dan automatisch van dit tegoed afgetrokken, u hoeft verder niets te doen.

Betalen met iDEAL
Naast het betalen in de bibliotheek heeft u ook de mogelijkheid vanuit thuis uw leengeld te betalen en uw bibliotheekpas op te waarderen met behulp van de iDEAL service op onze website. Meer informatie hierover vindt u onderaan deze pagina.

Betalen en opwaarderen met iDEAL
Met iDEAL kunt u eenvoudig openstaande bedragen betalen en tegoed op uw pas storten. 

  • Log in bij Mijn Bibliotheek met uw pasnummer/gebruikersnaam en toegangscode;
  • Kies in het menu van Mijn Bibliotheek voor Details financiële posten;
  • Vink openstaande registraties aan. Vul eventueel een extra bedrag voor uw deposito in;
  • Betaal via iDEAL met uw eigen bank;
  • Voor iDEAL-betalingen geldt een minimumbedrag van €5,-.


iDEAL en kinderen
Ouders kunnen via iDEAL voor hun kinderen een bedrag op hun pas storten of met iDEAL openstaande registraties afrekenen. Uw kinderen hoeven dan niet meer met contant geld naar de bibliotheek.

Van wie is het deposito?
Het deposito is van u. Het door u gestorte tegoed blijft op uw pasje staan. Ook kunt u indien gewenst dit deposito laten terugbetalen. 

Financieel overzicht
Log op deze website in bij Mijn Bibliotheek, kies in het Mijn menu scherm Details financiële posten en Status iDEAL transacties voor een overzicht van uw financiële handelingen bij de bibliotheek.