Informatiehuis

De bieb is meer dan alleen boeken!

Bij de bibliotheek denk je wellicht alleen aan het lenen van boeken. Wij doen echter veel meer! Wist je bijvoorbeeld dat je in de bieb ook terecht kunt voor begeleiding bij het vinden van een baan? Of dat wij je helpen om je eerste stappen te zetten op het internet? Heb je moeite met de Nederlandse taal of met lezen? Ook dan staat de bieb voor je klaar. Kortom: de bieb is niet alleen een boekenhuis, wij zijn ook een informatiehuis!

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek voor het Informatiepunt Digitale Overheid, IDO. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Bekijk details

Taalhuis

Het taalhuis is er voor iedereen die moeite heeft met het spreken, lezen en/of schrijven van de Nederlandse taal.


Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Of is het spreken geen probleem maar is lezen en schijven nog moeilijk? Het taalhuis helpt je verder!


 

Lees meer

Digi-taalhuis

Thuis tijdens de corona-crisis?

Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

 

 

Lees meer

Hulp bij lezen

Heb je moeite met lezen? Bijvoorbeeld omdat Nederlands niet je eerste taal is? Of misschien vanwege dyslexie of een visuele beperking? De bibliotheek staat voor je klaar!

 

 

 

Lees meer

Online cursussen

Met de online cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

Bekijk details

Meer doen met de computer

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet.

De cursussen zijn gratis. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek

Lees meer

Uur van de Buurt

Wil je weten wat er bij jou in de buurt speelt? Het Uur van de Buurt houdt je op de hoogte.

Lees meer

Skills Town

Direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Lees meer

Het nieuwe donorregister

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Op deze pagina vind je meer informatie over deze nieuwe wet. Ook kun je bekijken waar je terecht kan als je hulp nodig hebt bij het maken van de keuze of je wel of geen donor wordt.

Het nieuwe donorregister