Informatiehuis

De bieb is meer dan alleen boeken!

Bij de bibliotheek denk je wellicht alleen aan het lenen van boeken. Wij doen echter veel meer! Wist je bijvoorbeeld dat je in de bieb ook terecht kunt voor begeleiding bij het vinden van een baan? Of dat wij je helpen om je eerste stappen te zetten op het internet? Heb je moeite met de Nederlandse taal of met lezen? Ook dan staat de bieb voor je klaar. Kortom: de bieb is niet alleen een boekenhuis, wij zijn ook een informatiehuis!

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Bekijk details

Taalhuis

Het taalhuis is er voor iedereen die moeite heeft met het spreken, lezen en/of schrijven van de Nederlandse taal.


Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Of is het spreken geen probleem maar is lezen en schijven nog moeilijk? Het taalhuis helpt je verder!


 

Digi-taalhuis

Thuis tijdens de corona-crisis?

Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

 

 

Hulp bij lezen

Heb je moeite met lezen? Bijvoorbeeld omdat Nederlands niet je eerste taal is? Of misschien vanwege dyslexie of een visuele beperking? De bibliotheek staat voor je klaar!

 

 

 

Online cursussen

Met de cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

Bekijk details

Vraag het aan Sjpruut

Bij Vraag het aan Sjpruut kunnen jonge ouders met al hun vragen terecht. Wil jij ergens je vragen stellen, of gewoon even praten over je kindje? Kom dan naar het inloopspreekuur van Vraag het aan Sjpruut.

Bekijk details

Hulp bij solliciteren

Het vinden van een baan kan een uitdaging zijn. Gelukkig sta je er niet alleen voor, de bibliotheek helpt je bij het zoeken naar de baan die bij je past!

 

 

Meer doen met de computer

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet.

De cursussen zijn gratis. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Digitale bronnen

Van hulp bij je theorie-examen tot tests van de Consumentenbond. Hier vind je interessante bronnen van informatie voor Bibliotheekleden.

Ontdek onze digitale bronnen

Het nieuwe donorregister

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Op deze pagina vind je meer informatie over deze nieuwe wet. Ook kun je bekijken waar je terecht kan als je hulp nodig hebt bij het maken van de keuze of je wel of geen donor wordt.

Het nieuwe donorregister

  • Knoppenwinkel Bekijk details

    Heb je vragen over de bediening van je PC, laptop, tablet, mobiele telefoon of smartphone? De Knoppenwinkel geeft je direct antwoord op je vraag.

    Bekijk details van Knoppenwinkel