Leeskringen

Lezen is leuker als je het samen doet!

Lezen is leuk, maar praten over het boek dat je naar andere werelden heeft vervoerd is natuurlijk net zo leuk. Daarom kun je bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen kiezen uit een aantal leeskringen om samen met andere leesfanaten van mening te wisselen over je gelezen boek.

Leeskring Charlotte van Druten

De leeskring onder leiding van Charlotte van Druten komt 1x per maand op dinsdagochtend bij elkaar in SCHUNCK Bibliotheek van 10.00u tot 12.00 uur. Er zijn 10 bijeenkomsten per jaar.

Informatie en reserveren: bibliotheek@schunck.nl

 

     

Leesclub Blijf Lezen

Heb je de Nederlandse taal geleerd en wil je deze op een leuke en gezellige manier blijven bijhouden of verbeteren? Kom dan naar de leeskring 'Blijf Lezen'.

In de leeskring 'Blijf Lezen', lezen we samen een eenvoudig boek en bespreken we samen het verhaal. Je zult merken dat je al lezend, steeds meer van de taal leert. 

Voor wie:

Voor mensen met een migratieachtergrond, die de taal al redelijk machtig zijn. Blijven lezen is een vervolg op 'Koken met letters' en 'Typisch Nederlands'

Wanneer:

Dinsdagavond, elke twee weken van 19:00-20:30 uur

Meer informatie en aanmelden:

Neem contact op via taalhuis@schunck.nl

 

 

Online Boekenclub - Het gesprek

Hou je van lezen? Maak dan kennis met onze online boekenclub ‘Het Gesprek’ en ontmoet andere boekliefhebbers. Het maakt niet uit welk genre je leest en of je veel of weinig leest. Iedereen is welkom om te komen vertellen of luisteren in onze boekenclubs. Iedereen kan meepraten via het programma Microsoft Teams. We gaan praten over boeken en wisselen ervaringen uit over boeken die we hebben gelezen, aanbevelen of naar uitkijken.

Wanneer: 

Deze online boekenclub vindt maandelijks plaats op vrijdagavond van 19:00 – 21:00 uur op de volgende data:

24 juni (meer data volgen na de zomervakantie)

Praktisch & aanmelden:

  • Deelname: gratis
  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Waar: Online via Microsoft Teams (hulp nodig? klik hier)
  • Inschrijven: via bibliotheek@schunck.nl - Voordat de sessie begint krijg je de uitnodiging toegestuurd om aan te sluiten.