BoekieWoekie Festival

16 oktober 2022, van 12:30 tot 17:00 | SCHUNCK Glaspaleis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het BoekieWoekie Festival is de feestelijke afsluiter van de Kinderboekenweek in het SCHUNCK Glaspaleis. Het is één groot kinderfeest in Heerlen waar je lekker kunt lezen, kijken, luisteren, dansen en spelen. Meedoen is gratis dus kom samen met je broertje, zusje, vriendjes en vriendinnetjes naar het Glaspaleis en fantaseer erop los!

BoekieWoekie Festival - workshops

Tijdens BoekieWoekie Festival kun je deelnemen aan verschillende workshops. In iedere workshop staat de natuur op de een of andere manier centraal. En natuurlijk mag je ook steeds zelf aan de slag om een en ander uit te proberen!

Iedere workshop wordt op drie verschillende tijden gegeven:

 • 13.00-13.40 uur
 • 14.00-14.40 uur
 • 16.00-16.40 uur

Je kunt dus maximaal aan drie verschillende workshops deelnemen. Vooraf een specifieke workshop reserveren kan niet. Zodra je op 16 oktober op het BoekieWoekie Festival aan komt, kun je je bij de aanmeldtafels inschrijven voor de workshops van jouw keuze.De workshops waaruit je kunt kiezen:

 • Maak kennis met een imker

De imker weet veel over bijen, en ook over andere verstuivende diertjes zoals hommels en vlinders. In de zomer heeft een imker het zoemend druk met het verzorgen van de bijen. Maar in de winter is er wat meer tijd, dus daarom heeft deze imker nu tijd om zijn verhaal met ons te delen. En niet alleen zijn verhaal, hij komt ook bijenhoning met ons delen!

 • OERRR Spelen tot je Gi-Ga-groen ziet

De natuur is voor jou de allerleukste speelplek! En die vind je niet alleen verder weg in het bos of op de Brunssummerheide, maar ook bij jou thuis in de tuin of in het park vlakbij. Daar begint al de wereld van OERRR. Boswachter Paul van Natuurmonumenten neemt je binnen, in het gebouw, mee op een OERRR-leuk programma met leuke tips en trucs voor een natuuravontuur buiten. Wedden dat je daarna Gig-Ga-groen ziet?

 • Appeltje, eitje, Romeintje

Wist jij dat de Romeinen heel anders aten dan wij tegenwoordig? De meeste Romeinen hadden thuis geen keuken en gingen iedere dag uit eten in de taverne. Ook aten de Romeinen andere gerechten: ze kenden nog geen aardappelen en konden dus nooit frietjes eten. Maar wat aten ze dan wel? In deze workshop maak je kennis met de Romeinen Lucius en Amaka die de leerlingen alles vertellen over de Romeinse eetgewoonten, het Romeinse eten en de taverne. Daarnaast leer je van alles over Romeinse kruiden en producten. Want hoe bereid je een maaltijd zonder de gangbare producten van vandaag de dag? 

 • Kunst maken met woorden
 • Vogelhuisverhaaltjes

 

BoekieWoekie Festival - doorlopend

Naast de workshops waarvoor je je te plekke kunt inschrijven, is er ook een doorlopend programma waar iedereen aan deel kan nemen. Hiervoor hoef je je ook niet in te schrijven. Dus schuif lekker aan en laat je verrassen! 

 • Voorlezen

 

BoekieWoekie Festival - theatervoorstelling GI-Ga-Groen moet je doen!

Samen gaan we een avontuur beleven. Iedereen mag mee. We klimmen in de bonenstaak van Sjakie en komen in een groot donker bos. De takken kraken en de wind wakkert aan. Is het wel verstandig om dieper het bos in te gaan? Help! De reus komt eraan en zijn honger is groot, hij lust wel een kindje op zijn brood. Wij vinden het goud en vechten met de reus en waar komt nu eigenlijk die bonenstaak vandaan?

Doe jij ook mee met deze interactieve theatervoorstelling? Stilzitten is écht niet nodig! Maar alleen kijken en luisteren mag natuurlijk ook.

 • Tijd: 15.00-15.45 uur
 • Locatie: SCHUNCK Glaspaleis auditorium
 • Prijs: Gratis
 • Leeftijd: De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

Praktische informatie

Je bent vanaf 12.30 uur van harte welkom in het Glaspaleis in Heerlen. Je kunt je dan in de Centrale hal aanmelden voor de workshops van jouw keuze bij de aanmeldtafels. Van tevoren aanmelden voor een workshop kan niet.

Na een feestelijke opening starten we om 13.00 uur met de eerste workshops. Tussen de workshops door is er voldoende tijd om rustig van locatie te wisselen.

Kinderboekenweek 2022

Tijdens de hele Kinderboekenweek is er op al onze bibliotheeklocaties vanalles te beleven voor kinderen tot 12 jaar. Kom je luisteren naar het voorlezen? Of speuren in de natuur of meedoen met een creatieve workshop? Kijk hier voor het hele programma.