Apa kabar? (Hoe gaat het met jou?)

21 juni 2024, van 13:00 tot 15:00 | SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide

Kosten: Gratis

Maandelijks spreekuur van, en voor mensen uit voormalig Nederlands-Indiƫ.

Soms is de weg vinden, als het gaat om zorg en ondersteuning, niet altijd makkelijk. Wij willen u helpen en wegwijzers aanreiken. Misschien heeft u wel vragen over vervoer of hulp in het huishouden of wilt u weten wat stichting Pelita voor u kan betekenen, kom dan langs! Wij helpen u graag.

 

Over de stichting

Stichting Pelita is een landelijke organisatie. De stichting kreeg de naam Pelita, naar een olielampje dat in de tropische nachten vaak langs de onverlichte wegen en op de berghellingen als lichtbaken diende. Pelita neemt de sociale, culturele en historische context als uitgangspunt van de hulp- en dienstverlening. Pelita helpt senioren uit voormalig Nederlands-IndiĆ« bij hun aanspraak op de wetten voor oorlogsgetroffenen en met hun mogelijk verzoek voor begeleiding door maatschappelijk werk. Met bijeenkomsten als Masoek Sadja's, Indische Eettafels, Molukse Ouderendagen of KJBB-dagen faciliteert Pelita hun behoefte aan onderling contact.

De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats, wisselend tussen het Glaspaleis en vestiging Heerlerheide. Klik hier voor een overzicht van alle bijeenkomsten.