Pc's, leeszaal, studieplekken

De Bibliotheek: de woonkamer van de stad!

Naast een omvangrijke collectie boeken biedt SCHUNCK Bibliotheek Heerlen ook een keur aan verblijfsfuncties. Kom gerust eens langs en geniet van de rust en ambiance in onze vestigingen. Ook zonder abonnement ben je van harte welkom!

Pc's en internet

In alle onze vestigingen vind je publieke pc's met internettoegang, Office en printfuncties. Met een bibliotheekabonnement heb je recht op 1 uur gratis gebruik van de pc's per dag.  

Indien je geen bibliotheekpas hebt kun je een internetpas kopen (€ 3,00). Op deze pas dien je tegoed te zetten voor het pc-gebruik (€ 0,75 per kwartier).

Printen en kopiëren kost € 0,10 per vel zwartwit en € 0,50 per vel kleur. 

Leeszaal

In onze leeszalen vind je een brede selectie aan dagbladen en tijdschriften, zowel regionaal als landelijk. Kom dus naar een van onze vestigingen en geniet in alle rust van een krant of tijdschrift. Ook zonder bibliotheekabonnement ben je van harte welkom!

(Tijdelijk gesloten i.v.m. het coronavirus)

Studie- en concentratieplekken

Wil je studereren voor een tentamen maar is het thuis te onrustig? Kom dan naar de bibliotheek. Wij bieden in alle vestigingen studie-en werkplekken waar je urenlang ongestoord en in opperste concentratie kunt doorwerken. Uiteraard hebben wij in alle vestigingen ook gratis WiFi. 

In een hoekje met een boekje

Ook als je geen lid bent van de bibliotheek ben je te allen tijde van harte welkom om langs te komen. Snuffel op je gemak door onze collectie en laat je verrassen door ons aanbod. Grijpt een titel je aandacht? Pak het boek gerust uit de kast en plof neer in een van onze fauteuils in een rustig hoekje voor urenlang ongestoord leesplezier!