Wij zoeken vrijwilligers

Kom ons team versterken!

Heb je hart voor de bibliotheek en lijkt het je leuk om in het bibliotheekwezen aan de slag te gaan? Laat het ons weten! Wij zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die ons team willen versterken in diverse vrijwilligersfuncties binnen de bibliotheek. 

Gastvrouwen en -heren bibliotheek

Vind jij het leuk om met mensen in contact te komen en ze persoonlijk op weg te helpen in onze bibliotheek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meer informatie

 

Boek aan huis

Onze dienst Boek aan huis is bedoeld voor mensen die graag willen lezen maar niet mobiel genoeg zijn om de bibliotheek te bezoeken. Onze vrijwilligers bezorgen eens per 4 weken een aantal boeken thuis bij onze Boek aan huis leden. 

Meer informatie

 

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen middels een vrijwillger die bij het gezin thuis komt voorlezen. Indien het thuis niet mogelijk is dan via internet of op een openbare plek. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Meer informatie

 


Taalhuis

Het Taalhuis is er voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Ons team van Taalhuisvrijwilligers begeleidt mensen die hun Nederlandse taalvaardigheid willen verbeteren (lezen, schrijven, spreken) middels het TaalcafĂ© en het Taalspreekuur. 

Meer informatie

 


Klik en Tik

De cursus Klik en Tik is er voor mensen die nog niet zo vaardig zijn op het gebied van computergebruik. Onder begeleiding van een team vrijwilligers zetten de deelnemers hun eerste stappen op het gebied van internet en sociale media. 

Meer informatie

Heb je interesse in een van bovenstaande vrijwilligersfuncties? Laat het ons weten!