Taalhuis

Taalspreekuur

Vrijwilligers staan klaar om al je (taal)vragen te beantwoorden. Samen met jou bekijken ze wat het beste bij jou past. Er is altijd wel een passende oplossing. Benieuwd hoe goed jij de Nederlandse taal beheerst? Kom langs en doe de taalmeter test! Ook als je taalvrijwilliger wil worden om andere mensen te helpen met beter te leren lezen en schrijven, kun je op het spreekuur terecht.

Taalspreekuur Schunck Glaspaleis: woensdag 10.00-12.00 uur

Taalcafé

In het Taalcafé staat de ontmoeting centraal. Samen leren we op een leuke en ontspannen manier Nederlands. Onze taalcoaches maken je wegwijs in Nederland en je verbetert je taalbeheersing. We doen woordspelletjes, lezen de krant, bespreken het nieuws of drinken gewoon samen een kop koffie. Iedereen mag aanschuiven. Aanmelden is niet nodig.

Taalcafé dinsdag Hoensbroek en Heerlerbaan / woensdag Glaspaleis / donderdag Heerlerheide telkens van 10.00-12.00 uur

Taalcafé eXtra

Speciale gebeurtenissen mogen gevierd worden! Daarom is er vier keer per jaar een speciale editie van het Taalcafé met een eigen feestelijk thema. Kom gezellig langs en proef, speel en praat mee. De koffie staat klaar!

Naar agenda

Taalpunt

In het Taalhuis staan veel boeken. Dat zijn boeken voor iedereen die moeite heeft met lezen. Makkelijke boeken om te lezen en luisterboeken. Maar ook boeken waarmee je de Nederlandse taal kunt leren

Taalhuis boeken: boeken voor iedereen die moeite heeft met lezen.

Letterliefde Parkstad

Letterliefde in Parkstad is er voor alle mensen uit Parkstad die beter willen kunnen lezen en schrijven.

Helpdesknummer 045 201 1314