Taalhuis

Taalspreekuur

Vrijwilligers staan klaar om al je (taal)vragen te beantwoorden. Samen met jou bekijken ze wat het beste bij jou past. Er is altijd wel een passende oplossing. Benieuwd hoe goed jij de Nederlandse taal beheerst? Kom langs en doe de taalmeter test! Taalvrijwilliger Ook als je taalvrijwilliger wil worden om andere mensen te helpen met beter te leren lezen en schrijven, kun je op het spreekuur terecht.

Taalspreekuur Schunck Glaspaleis: woensdag 10.00-12.00 uur

Taalcafé en Typisch Nederland(s)

In het Taalcafé staat de ontmoeting centraal. Samen leren we op een leuke en ontspannen manier Nederlands. Onze taalcoaches maken je wegwijs in Nederland en je verbetert je taalbeheersing. We doen woordspelletjes, lezen de krant, bespreken het nieuws of drinken gewoon samen een kop koffie. Iedereen mag aanschuiven. Aanmelden is niet nodig.

Taalcafé dinsdag Hoensbroek en Heerlerbaan / woensdag Glaspaleis / donderdag Heerlerheide telkens van 10.00-12.00 uur/ typisch Nederland(s) dinsdag om de week

Taalcafé eXtra

Speciale gebeurtenissen mogen gevierd worden! Daarom is er vier keer per jaar een speciale editie van het Taalcafé met een eigen feestelijk thema. Kom gezellig langs en proef, speel en praat mee. De koffie staat klaar!

4 x per jaar: 30 maart ,29 juni, 7 september en 30 november 2019

Taalpunt

In het Taalhuis staan veel boeken. Dat zijn boeken voor iedereen die moeite heeft met lezen. Makkelijke boeken om te lezen en luisterboeken. Maar ook boeken waarmee je de Nederlandse taal kunt leren

Taalhuis boeken: boeken voor iedereen die moeite heeft met lezen.

Letterliefde Parkstad

Letterliefde in Parkstad is er voor alle mensen uit Parkstad die beter willen kunnen lezen en schrijven.

Helpdesknummer 045 201 1314

 • Klik en Tik

  Maak kennis met internet en sociale media  Wil je handiger worden met e-mail, sociale media en internet? Bij Klik en Tik leer je typen, klikken, e-mailen en bestanden downloaden. Daarnaast krijg je uitleg over programma’s waarmee je websites kunt bekijken, sociale netwerken en links.  Interesse? Meld je aan bij de balie, via 045 - 577 22 00 of klikentik@schunck.nl. 

 • Wegwijs met mijn overheid

  Omgaan met digitale overheidsdiensten

  Veel overheidszaken worden tegenwoordig geregeld via internet. Leer tijdens de cursus alles over DigiD, MijnOverheid, werk.nl, toeslagen en regelhulp. Zo wordt het eenvoudig om zelf je zaken online te regelen. Meld je aan door een e-mail te sturen naar digisterker@schunck.nl.  

 • Knoppenwinkel

  Direct antwoord op jouw vraag. We beantwoorden je vragen over de bediening van je computer, tablet of mobiele telefoon. Je krijgt uitleg over de basisvaardigheden. Ook kun je terecht voor een vrijblijvend aankoopadvies.  De service van de Knoppenwinkel wordt uitgevoerd door vrijwilligers van Alcander. Aanmelden is niet nodig.  

Convenant

Samen optrekken in de aanpak van laaggeletterdheid in onze regio Parkstad

meer lezen