Klik en Tik

Maak kennis met internet en sociale media

Facebooken. Foto's versturen. Declaraties indienen. Een reis plannen. Het gaat bijna allemaal via internet. Wilt u handiger worden met e-mail, social media en internet? Meld u dan aan voor de cursus Klk & Tik. U leert basisprincipes als typen, klikken en websites bekijken maar ook e-mailen en bestanden downloaden. Daarnaast krijgt u uitleg over programma's waarmee u websites kunt bekijken (browsers) , sociale netwerken, weblogs en links.

De cursus Klik en Tik vindt plaats in kleine groepen van maximaal vijf deelnemers. Er is geen klassikale uitleg, iedere deelnemer gaat in zijn eigen tempo aan de slag. Met behulp van een inlogcode krijgt u toegang tot een oefenprogramma. U gaat direct van start en leert dus al doende. Loopt u vast dan biedt de ter plaatste aanwezige begeleider direct hulp. Gemiddeld zijn er vijf sessies nodig om de cursus succesvol af te ronden. 

De cursus Klik en Tik is gratis, maar u dient zich van tevoren aan te melden. U kunt aan de cursus deelnemen in alle vier vestigingen van SCHUNCK* Bibliotheek Heerlen, te weten SCHUNCK* Glaspaleis, en de filialen Heerlerheide, Heerlerbaan en Hoensbroek. De cursusdagen zijn als volgt:

SCHUNCK* Glaspaleis: maandag 9:00-11:00/14:00-16:00, woensdag 10:00-12:00 en donderdag 14:00-16:00;

Filiaal Heerlerheide: woensdag 10:00-12:00;

Filiaal Hoensbroek: vrijdag 15:00-17:00;

Filiaal Heerlerbaan: dinsdag 10:00-12:00 en vrijdag 14:00-16:00

Interesse? U kunt zich aanmelden bij de balie van een van de vestigingen van SCHUNCK* bibliotheek Heerlen of via klikentik@schunck.nl. Telefonisch aanmelden kan eveneens. Klik hier voor de contactgegevens.