Social Sofa

Social Sofa

SCHUNCK* heeft in 2017 een nieuwe programmering geïntroduceerd voor de vestigingen in de wijken van Heerlen Uur van de Buurt© .

Daar gaat het om ontmoeten en leren van elkaar. De onderwerpen hebben te maken met thema's of inwoners van de betreffende wijk. De inwoners leren buurtgenoten kennen met een speciale hobby, interessante kennis of een bijzonder beroep. Het doel is om heel laagdrempelig en dichtbij huis toegang te bieden tot kennis en cultuur rondom thema's die passen bij je woonomgeving.

Sociale verbondenheid tussen bewoners in de buurt is een belangrijke waarde. De bibliotheekmedewerkers hebben de vrijheid om , in samenwerking met de buurtbewoners, programmering te maken, die past binnen de bibliotheekfunctie: lezen, leren en informeren.

Het SCHUNCK* concept ‘Uur van de Buurt’ is door de Stichting Provinciale Ondersteuningsinstellingen voor Bibliotheken (SPN) gekozen tot het meest innovatieve bibliotheekproject van Limburg. Hiermee wint SCHUNCK* Bibliotheek de ‘Social Sofa’, een zitbank van mozaïek, die bij de bibliotheekvestiging van Heerlerheide geplaatst wordt. De officiële onthulling vond plaats op maandag 4 december 2017. Bij de onthulling van de Social Sofa ook aanwezig dhr. Hans Theunissen, gedeputeerde van de Provincie Limburg.