BoekieWoekie Festival - Workshops

Tijdens BoekieWoekie Festival kun je deelnemen aan verschillende workshops. In iedere workshop staat een beroep centraal en vertelt iemand die dit beroep uitoefent er kort over. En daarna mag je natuurlijk zelf aan de slag om een en ander uit te proberen!

 

Workshop – Op avontuur met Dungeon Master Rick Vechel

In de categorie ‘vreemde beroepen’ kun je ook ‘Dungeon Master’ vinden. Rick Vechel is zo iemand. Een avonturier die ook anderen meeneemt op allerlei gekke missies. Daar zijn o.a. boeken voor nodig en vreemd genoeg, dobbelstenen. Er zit ook wat typewerk bij. En iets met allerlei kleine figuurtjes. Heel erg vreemd, maar ook heel erg leuk. En hij komt het allemaal uitleggen tijdens het BoekieWoekie Festival! 

Workshop – Kloemelen met kunst met Darcy Neven

Maak kennis met een echte kunstenaar! Samen nemen jullie een kijkje in het SCHUNCK museum, en vervolgens ga je zelf een kunstwerk maken met groente en fruit. Spelen met je eten mag voor deze ene keer… 

Workshop – Dansen met een danseres

Droom jij ervan om breakdancer te worden? Musicalster of ballerina? Dan is dit je kans om kennis te maken met een echte danseres. Je mag haar álles vragen over dans, en misschien leert ze je ook nog wel wat tips en trucs. Jullie gaan in ieder geval samen een toffe choreo leren.

Workshop – Kunst maken met woorden met Anoek Hilt

Schrijven. We doen het allemaal. Een uitnodiging voor een feestje, een boodschappenlijstje of voor een opdracht op school. Maar soms is schrijven een passie, iets waar je energie van krijgt. En dan wordt schrijven een kunst. Wil jij je eigen schrijf-kunstwerk maken? Doe dan mee met de workshop van schrijfster Anoek Hilt. 

Workshop – Versier je eigen cupcake met Pauline van Heel Holland Bakt

Vind jij het leuk om taarten te bakken? En koekjes en cupcakes? En vind je het daarna al helemaal leuk om je eigen baksels te versieren? Dan is deze workshop van Pauline echt iets voor jou. Je kunt Pauline kennen van haar deelname aan het programma Heel Holland Bakt (2019) en zij gaat jou al haar tips en trucks leren om een cupcake te versieren.

Workshop – Hoe wordt je een page?

Hoe leeft een kind van 7 in een kasteel? En wat moet je allemaal doen om een ridder te worden?  Je moet eerst page zijn om ridder te mogen worden. Tijdens deze workshop leren de kinderen alles over het leven op een Middeleeuws kasteel en leren ze alles wat ze nodig hebben om een ridder te worden.

Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Historisch Goud. 

Workshop – Hoe wordt je een Romeinse visagist?

Hoe waste een Romein zich? Stinken Romeinse badhuizen? En hadden Romeinen make up? Kom erachter tijdens deze workshop! Samen met onze Romeinse styliste Amaka ontdek je alles over Romeinse schoonheid en fashion! Misschien wil je zelf wel een Romeinse outfit proberen?

Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Historisch Goud.

Praktische informatie

De workshops zijn onderverdeeld in 2 blokken, blok 1 van 13.00 – 14.30 uur en blok 2 van 15.30-16:30 uur. In ieder blok kun je deelnemen aan 2 workshops. We vragen je om je in te schrijven voor één of beide workshopblokken. Een specifieke workshop reserveren kan niet vooraf. Zodra je op 17 oktober op het BoekieWoekie Festival aan komt, kun je je bij de aanmeldtafels inschrijven voor de workshops van jouw keuze.

Inschrijven voor workshopblok 1 en/of 2 kan door op de onderstaande knoppen te klikken. Alleen kinderen hebben een eigen (gratis) ticket nodig.