Uur van de Buurt SCHUNCK* Glaspaleis

17 maart 2019, van 13:30 tot 15:00 | SCHUNCK Glaspaleis +2

Kosten: Gratis

Op de Buurtstoel

op de Buurtstoel Michel van Dijke

 

 

 

Wat doet Petje af? Petje af weekendschool vindt het belangrijk dat ieder kind op zoek kan gaan naar zijn of haar eigen talenten en mogelijkheden. Door te bouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen leveren zij hiermee een bijdrage aan een positiever zelfbeeld. De kinderen leren verantwoording te nemen voor hun eigen leven om zodoende (in de toekomst) actief bij te dragen aan de maatschappij. Voor ouders en nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar

Meer weten? Kom naar het Uur van de Buurt op 17 maart in het SCHUNCK* Glaspaleis!

op de Buurtstoel : Paul Dolhain met Best tof! columns (en meer)

Paul Dolhain (1977) spreekt sinds 2014 columns in op L1 Radio. In deze columns blikt hij terug en vooruit op het nieuws. Kritisch, met een flinke knipoog. In oktober 2018 werd zijn 200ste column uitgezonden. Dit boek is een overzicht van de beste columns tot dan toe.                                                                        De Best Of. Best tof nietwaar?

Paul Dolhain was jarenlang barman, maar verruilde in 2017 de achterkant voor de voorkant van de bar. Sindsdien verdient hij zijn brood als freelance journalist, tekstschrijver, columnist, zanger en theatermaker. Dat laatste doet hij voornamelijk als de ene helft van Peul Jan. Samen met Jan Widdershoven maakt hij cabaretvoorstellingen, waaronder de Oudejaarsconference.

Zijn kantoor heeft hij in het centrum van Heerlen. De stad waar hij geboren en getogen is. Daar heeft hij een gezamenlijke werkruimte met illustrator Amber Delahaye. Zij verzorgde de illustraties van dit boek.

Op de buurtstoel: buurtbewoner Maud Deckers Directeur St. Tarcisius

over o.a. zelfverantwoordelijk leren, onderwijs op maat en  de doorgaande lijn van 0-14 jaar. 

Maud Deckers geboren in Heerlen en woont sinds een aantal jaren in de wijk Bekkerveld in Heerlen.In 1993 afgestudeerd aan de Pabo in Heerlen en sinds maart 2011 directeur van basisschool St Tarcisius.

Samen met het team van basisschool St Tarcisius hebben we de afgelopen jaren met het oog op de (ver)bouw onze visie op onderwijs opnieuw bepaald. Onze school heeft als profilering “de school voor zelfsturing en eigenaarschap”.Deze visie is gebouwd op 4 pijlers; zelfverantwoordelijk leren, onderwijs op maat, onderzoekend leren en de doorgaande lijn van 0-14 jaar. Met als doel om zo passend mogelijk onderwijs te bieden aan onze leerlingen