Uur van de buurt

19 juli 2020, van 13:30 tot 15:00 | Bibliotheek Schunck Glaspaleis +2

Kosten: Gratis (wel aanmelden s.v.p.)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Uur van de buurtgast: Margot Reinders SCHUNCK Junior Curator Architectuur en stedenbouw over Heerlen Rooftop

Ik ben Margot Reinders en werkzaam bij SCHUNCK als Junior Curator Architectuur & Stedenbouw. Tot mijn vreugde mag ik kennis maken met de buurt en namens ons curatorenteam een korte presentatie geven over het Heerlen Rooftop Project.

Het Heerlen Rooftop Project is in 2018 geïnitieerd en heeft als doel om een nieuw perspectief te bieden op het dakenlandschap van de stad. De grijze, platte daken in en rondom het centrum van Heerlen bieden veel potentie. Niet alleen klimaat georiënteerde aanpassingen zoals zonnepanelen zijn denkbaar maar ook bijvoorbeeld daktuinen, urban farms, culturele podia en sportlocaties.
Heerlen Rooftop is geen eenmalig festival of initiatief; het is een proces van meerdere jaren. Bovendien doen we het niet alleen, maar samen met onder andere de stakeholders en bewoners van de stad.

Ter inspiratie is er in 2019 een ideeënprijsvraag uitgezet voor architecten en ontwerpers. Zij hebben ontwerpen gemaakt voor 7 daken in het centrum van Heerlen. Elk ontwerp is uniek! Klimaat, ruimte voor ontmoeting, kunst, cultuur en voedselproductie, van alles komt aan bod. Tot en met 30 augustus zijn de ontwerpen te zien in de expositie ‘Uit je dak’ in het museum.

Mocht u het leuk vinden om meer te weten te komen over het Heerlen Rooftop Project dan bent u van harte welkom bij het Uur van de Buurt. Hopelijk tot dan!

Heerlen Rooftop Project op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=DEst5lROY68

 

Verder in het Uur van de buurt:

  • Uur van de buurtgast: Stevin Treurniet brengt coronatroost op piano en geeft boekenpraat: https://www.youtube.com/watch?v=pScaFHR2eYM&feature=youtu.be
  • Uur van de buurtgast: Ton van Mastrigt; architect, stedenbouwkundige en voormalig stadsbouwmeester geeft zijn toelichting op de tentoonstelling Uit je Dak

 

Let op!

Deelname aan het Uur van de buurt is gratis. Wel vragen wij dat geïnteresseerden zich aanmelden via alexandra.menick@schunck.nl