Uur van de buurt SCHUNCK* Heerlerheide

3 september 2019, van 10:30 tot 12:00 | SCHUNCK* Bibliotheek Heerlerheide , Groëet Genhei 20

Kosten: Aanmelden is niet nodig

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Uur van de buurt Heerlerheide

Tijdens Uur van de Buurt gaat het om ontmoeten en leren van elkaar.

De onderwerpen hebben altijd te maken met thema’s of inwoners van de betreffende wijk. Inwoners kunnen zelf thema’s inbrengen, informatie met elkaar delen, van elkaar leren en er is tijd voor een gezamenlijke kop koffie en een praatje.

Op deze wijze leren de inwoners van de wijk buurtgenoten kennen met een speciale hobby, interessante kennis of met een bijzonder beroep. Het doel is hele laagdrempelige toegang tot kennis en cultuur, dicht bij huis, rondom thema’s die passen bij de buurt waar je woont.

 

Nationale ouderendag - Vervul een wens!

Voor wie al wat ouder is en minder goed ter been, wordt de wereld al snel kleiner. Contact met buren, een winkel inlopen of de bibliotheek bezoeken, is niet meer vanzelfsprekend zonder hulp. En daar willen we wat aan doen! 

 

 

Tijdens deze Uur van de buurt maken ouderen van zorgcentrum Ter Eyck hun kleine wens aan de buurt kenbaar: een keertje samen wandelen, een kopje koffie drinken of een verhaal voorlezen. Help je ook mee een kleine wens te vervullen?


Iedereen is welkom in SCHUNCK bibliotheek Heerlerheide op deze speciale Uur van de Buurt Vervul een wens!

Het wordt gezellig! Met muziek, gedichten voorlezen, het ouderenspellen café, Zorgmarkt Meander, een presentatie van Heemkundevereniging Heerlerheide met oude foto’s en meer.


Natuurlijk staat de koffie en thee klaar. Tot ziens op 1 oktober!
SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide organiseert Uur van de Buurt Nationale Ouderendag in samenwerking met Zorgcentrum Ter Eyck en Meander thuiszorg .