De Afhaalbieb

De Afhaalbieb is weer open!

Wij moeten onze deuren weer tijdelijk sluiten, maar gelukkig gaat het lenen en inleveren van boeken gewoon door! De Afhaalbieb gaat namelijk weer van start in de vier vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen: Glaspaleis, Hoensbroek, Heerlerbaan en Heerlerheide.

Voor wie is deze service bedoeld?

De service is bedoeld voor alle leden van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen. Ken je iemand die graag leest, maar waarbij digitaal bestellen/ lezen niet lukt, bied dan je hulp aan en/of wijs hem of haar op deze service. 

Hoe werkt het? 

Je stuurt een mail naar bibliotheek@schunck.nl. Zet in de mail de volgende drie dingen:

 1. Je contactgegevens

  Je naam, postcode, telefoonnummer en lenersnummer (rechtsonder op je pas)
   

 2. De titels van de gewenste boeken

  De titels van maximaal vier boeken. De boeken moeten in de gekozen
  vestiging thuis staan. Vanwege corona kunnen we de boeken niet van een andere vestiging laten komen. Tip: check van tevoren al op bibliotheekheerlen.nl in de catalogus of je boeken op voorraad zijn in jouw vestiging.
   

 3. De afhaallocatie

  De vestiging waar je de boeken wilt afhalen (Glaspaleis, Hoensbroek, Heerlerbaan, Heerlerheide)

Verrassingsboek?

Soms is een boek niet in huis. We geven dan graag een verrassingsboek mee, zodat je toch iets te lezen hebt. Wil je geen verrassing? Laat het ons dan in de mail weten.

Je ontvangt van ons daarna zo snel mogelijk een mail met een tijdstip waarop je de boeken kunt komen halen. Ze liggen voor je klaar, zodat je de boeken in het tasje maar hoeft te pakken. Uitlenen hebben wij al voor je gedaan. Jouw naam staat op het tasje.

Wanneer kan ik de boeken afhalen?

Om het veilig te houden, wijzen we iedereen een specifiek tijdstip toe waarop de boeken gehaald kunnen worden. De afhaaldata zijn hetzelfde voor al onze 4 vestigingen (SCHUNCK Glaspaleis, Hoensbroek, Heerlerbaan en Heerlerheide):   

 • woensdag 14 april
 • vrijdag 16 april
 • woensdag 21 april
 • vrijdag 23 april
 • vrijdag 7 mei
 • woensdag 12 mei
 • vrijdag 14 mei
 • woensdag 19 mei
 • vrijdag 21 mei

Kan ik ook boeken terugbrengen?

Heb je thuis nog boeken dan kun je die inleveren op het tijdstip dat voor jou gereserveerd is voor de afhaalbieb. Op andere momenten is dit niet mogelijk. Maak je geen zorgen over boetes; die berekenen we niet tot einde van de sluitingsperiode vanwege de lockdown. Nadat wij weer open zijn heb je dus nog steeds ruim de tijd om je boeken boetevrij in te leveren. 

Veiligheid

Als de overheid de maatregelen rondom het coronavirus aanscherpt, kan de service per direct gesloten worden. Voor ons aller veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Wij behouden ons het recht voor je uit te sluiten van de service als je dat niet doet.

Tot slot: blijf gezond!