Uur van de Buurt Hoensbroek

14 maart 2023, van 10:30 tot 12:00 | SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom buurten in het Uur van de Buurt!

Uur van de Buurt Hoensbroek is er voor alle buurtbewoners, buurtondernemers, bedrijven, collega’s, buren, vrienden en vriendinnen die zin hebben in een gezellig en informatief koffiemomentje.

Editie maart

De maand maart staat bij SCHUNCK in het teken van de AI-Parade. AI (artificial intelligence,  oftewel kunstmatige intelligentie) is de technologie van de toekomst. Maar ook al van het nu. Het is namelijk op verschillende manieren al vervlochten met ons dagelijks leven, maar niet iedereen is zich daarvan bewust. Tijdens de AI-parade wordt aan de hand van lezingen, activiteiten, films en workshops de kennis over kunstmatige intelligentie vergroot.

Het uur van de buurt in maart staat daarom in het teken van digitalisering en nieuwe technologie. In de maand maart staat er in iedere bibliotheekvestiging van SCHUNCK een expositie van Cubiss over algoritmes. Tijdens het uur van de buurt zal deze expositie uitgelicht worden en zal Cubiss een aansluitende workshop Leven met algoritmes verzorgen. Met algoritmes komen we namelijk dagelijks in aanmerking. Ze bepalen wat we op internet zien, zetten spraak om in geschreven tekst, ze maken gezichtsherkenning mogelijk en kunnen ondersteunen bij medische beslissingen. Maar hoe wordt een algoritme eigenlijk gemaakt? In deze workshop kom je in aanraking met voorbeelden van waar je overal algoritmes tegenkomt en leer je hoe je ze kunt herkennen.

Bekijk het hele programma van de AI-parade

Het laatste nieuws uit de stad, de wijk en de actualiteit met koffie en gezelligheid

Uur van de Buurt is een laagdrempelig koffiemoment in de bibliotheek waar bewoners uit de wijk, onder het genot van een kopje koffie of thee, komen luisteren en meepraten over allerlei thema’s die spelen in de wijk, de stad of in de actualiteit. Iedere maand staat er een ander thema centraal en komt er een gast langs die komt vertellen over zijn/haar werk, een bepaald project of over zaken die spelen in de maatschappij. Regelmatig sluiten ook de wijkagent, boa’s of de gebiedsregisseurs aan om te vertellen wat er zo al in de wijk speelt. Maar naast al deze mooie bijkomstigheden, is het Uur van de Buurt natuurlijk vooral een gezellig ontmoetingsmoment voor mensen uit de buurt!Praktische inf

Praktische informatie:

  • Bibliotheek Hoensbroek, elke tweede dinsdag van de maand
  • Bibliotheek Heerlerheide, elke eerste dinsdag van de maand
  • Bibliotheek Glaspaleis, elke derde donderdag van de maand