Uur van de Buurt

17 oktober 2021, van 13:30 tot 15:00 | Boekhandel Van der Velde van Dam

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gluren bij de buren en Nationale Ouderendag

Uur van de Buurt Glaspaleis is er voor alle buurtbewoners, buurtondernemers, bedrijven, collega’s, buren, vrienden en vriendinnen die zin hebben in een gezellig en informatief koffiemomentje.

Wanneer en hoe laat?
Iedere derde zondag van de maand / 13.30 – 15.00 uur / toegang vrij

Uur van de Buurt is hét koffiemomentje voor alle buurtbewoners, buurtondernemers, bedrijven, collega’s, buren, vrienden en vriendinnen die zin hebben in een gezellig en informatief koffiemomentje.

Wil jij op de hoogte blijven van alle buurtnieuwtjes of kennismaken met de laatste trends op het gebied van huis & tuin, werk, relatie, gezondheid, hobby, vakantie of kunst & cultuur kom dan buurten in de eigen wijkbibliotheek.

Bekende en onbekende buurtgasten komen aan het woord. Maak kennis met je eigen Buurt-Bibliotheekheld. Ken je iemand die een compliment verdient? Wijkbewoners die zich inzetten voor de buurt of voor hun medemens kun je aanmelden voor de Complimentenduim. In Uur van de Buurt gaan we deze buurtbewoners verrassen en in het zonnetje zetten. Aanmelden kan via: alexandra.menick@schunck.nl

Vaste onderwerpen in Uur van de Buurt:

  • Wie zit er op de Buurtstoel?
  • Hoe drinkt onze Buurtgast zijn koffie?
  • Wie ontvangt de Complimentenduim?
  • Buurtstraat in beeld door Roelof Braad (oud-stadshistoricus)
  • Het open Buurtpodium
  • Wisselende sprekers

Voor het actuele programma met wisselende sprekers en buurthelden kijk op de website van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen of volg ons dan via facebook.

17 oktober gaan we GLUREN BIJ DE BUREN!

Samen gaan we vanaf het Glaspaleis om 13:15 stipt naar Boekhandel Van der Velden van Dam – Promenade 153 wandelen om daar ons uur van de Buurt te houden. (om 13:30 start op locatie van der Velde van Dam).

  • Buurtgast: Cor van Schendel Heemkundevereniging Heerlen Stad 

De heemkundevereniging Heerlen Stad is de heemkundevereniging voor het centrum van Heerlen. Heerlen kent voor de verschillende buurten een eigen heemkundevereniging.Het doel van een Heemkundevereniging is het verleden van de eigen leefomgeving te onderzoeken. Het woord heem in de heemkunde sluit eigenlijk precies aan op het woord “heem” in het Heerlens dialect. “Heem”, wat staat voor thuis ofwel je eigen leefomgeving. De Heemkundevereniging verhuist vanuit het Rijkheyt/thermenmuseum naar Boekhandel van der Velden -van Dam.

  • Buurtgast: Madama (Margareth Adama)

Madama (Djakarta, 1950) na de Rietveldacademie en korte studies filosofie, kunstgeschiedenis Z.O. Azië en antropologie heeft Madama drie disciplines ontwikkeld: beeldende kunst, muziek en poëzie. De schilderijen en poëzie zijn de partituren voor haar geïmproviseerde pianomuziek. Het onderliggende thema in haar werk is: een zoektocht naar essentie: de koninklijke weg van zelfrealisatie. Een deel van haar werk is gebundeld in 4 boeken: HEMELPOORTEN; IK BEN MARIA HOOP, de kwetsbare kracht van dienstbaarheid in gelijkwaardigheid; DE NIEUWE STROMING, KUNST als MEDICIJN van ZIJN en de TAO van het IK BEN.
Voor meer info: www.madama.nl

Heeft u foto’s of een album vol herinneringen, neem het mee naar Uur van de buurt Gluren bij de buren en deel uw verhaal met andere wijkbewoners.

Bijwonen: opgeven via alexandra.menick@schunck.nl