Lezing: Luxor Theater - Wereldbands in Hoensbroek UITVERKOCHT

8 februari 2023, van 19:00 tot 21:00 | SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een muzikale avond waar, onder het genot van een biertje, de tunes van de DJ overgaan in de wereldse verhalen over het Luxortheater.

*Deze lezing is uitverkocht*

Het Luxortheater in Hoensbroek was jarenlang een iconische blikvanger op de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. De voormalige bioscoop uit 1919 is met name bij naoorlogse Hoensbroekenaren bekend als popzaal waar tussen 1976 en 1979 een keur aan nationaal en internationaal bekende bands op het podium heeft gestaan, waaronder Golden Earring, Soft Machine en AC/DC.

De laatste artiest die er optrad was Herman Brood. Over zijn roemruchte optreden wordt tot de dag van vandaag nog gesproken en tot ver in de huidige eeuw was de titel van diens tournee – Cha Cha Tour – nog zichtbaar op de gevel als stille getuige van een korte maar heftige periode.

Op woensdagavond 8 februari organiseert SCHUNCK Bibliotheek in vestiging Hoensbroek een lezing over poppodium Luxor met: diverse ooggetuigen en andere gasten en muziek uit de tijd waarin de mijnstreek transformeerde van zwart naar groen en de muziekscene van hippie naar punk.

De presentatie is in handen van Marco Smeets (RTV Parkstad). DJ 45Frank draait vinylplaatjes uit die tijd.

Pprogramma

  • 19:00 uur: inloop met DJ 45Frank - vinyl
  • 19:30 uur: start lezing
  • 21:00 uur: nazit met DJ 45Frank - vinyl