BoekieWoekie Festival

17 oktober 2021, van 13:00 tot 17:00 | SCHUNCK Glaspaleis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Neem deel aan leuke workshops, voorstellingen en nog veel meer!

In de SCHUNCK Bibliotheken kun je altijd wegdromen in de mooiste boeken. Maar tijdens de Kinderboekenweek is dit wegdromen extra speciaal, want van 6 tot en met 17 oktober 2021 kun je Worden wat je wil! Al onze vestigingen zijn tijdens de Kinderboekenweek extra gezellig en er is véél aandacht voor de leukste kinderboeken.

BoekieWoekie FestivalOp 17 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek feestelijk af met het BoekieWoekie Festival! Kom in het Glaspaleis in Heerlen speuren naar mensen met verschillende beroepen, doe mee met uiteenlopende workshops, bezoek een theatervoorstelling en laat je voorlezen. Dus kom samen met je broertje, zusje, vriendjes en vriendinnetjes naar het Glaspaleis en fantaseer erop los!

BoekieWoekie Festival - workshops

 

Tijdens BoekieWoekie Festival kun je deelnemen aan verschillende workshops. In iedere workshop staat een beroep centraal en vertelt iemand die dit beroep uitoefent er kort over. En daarna mag je natuurlijk zelf aan de slag om een en ander uit te proberen!

De workshops zijn onderverdeeld in 2 blokken, blok 1 van 13.00 – 14.30 uur en blok 2 van 15.30 – 16:30 uur. In ieder blok kun je deelnemen aan 2 workshops. We vragen je om je in te schrijven voor één of beide workshopblokken. Een specifieke workshop reserveren kan niet vooraf. Zodra je op 17 oktober op het BoekieWoekie Festival aan komt, kun je je bij de aanmeldtafels inschrijven voor de workshops van jouw keuze.

Voor de blokken met workshops hebben alleen deelnemende kinderen een gratis ticket nodig.

BoekieWoekie Festival - doorlopendNaast de workshops waarvoor je je per blok moet inschrijven, is er ook een doorlopend programma waar iedereen aan deel kan nemen. Hiervoor hoef je je dan ook niet in te schrijven. Dus schuif lekker aan en laat je verrassen!

BoekieWoekie Festival - voorstelling Coco kan hetGa jij mee naar buiten? Naar daar waar de kriebelbeestjes wonen en vogeltjes leren vliegen? Coco is zo’n vogeltje dat net leert vliegen en hij beleeft een wel heel spannend avontuur.

Theatermaker Marianne van Houten neemt de kinderen mee door een voorstelling vol interactie, humor, geluiden, liedjes én avontuur. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar en duurt 35 minuten.

Voor de voorstelling Coco kan het! hebben kinderen én begeleiders een gratis ticket nodig.

CoronatoegangsbewijsAlleen voor de voorstelling Coco kan het! is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Ben je 13 jaar en ouder? Dan moet je volgens de landelijke richtlijnen voor bezoek aan Coco kan het! een coronatoegangsbewijs laten zien. Vanaf 14 jaar is het tonen van een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) daarbij ook verplicht.We vragen je om het coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang van het auditorium waar de voorstelling plaats vindt.

Praktische informatie

 

Wil je deelnemen aan één of meerdere workshops tijdens het BoekieWoekie Festival? Dan vragen we je om één of twee tijdsblokken te reserveren. Alleen kinderen hebben een eigen (gratis) ticket nodig.

Per tijdsblok kun je deelnemen aan 2 workshops. Aanmelden voor een specifieke workshop kan niet van tevoren maar pas op de dag zelf. In de Centrale hal van het het Glaspaleis kun je jouw voorkeur doorgeven bij de aanmeldtafels.

Voor de voorstelling Coco kan het! is wel noodzakelijk dat kinderen én begeleiders een (gratis) ticket reserveren. 

Het reserveren kan door op de hierboven vermelde links/ knoppen te klikken.