Lezing/ Gaat Europa ten onder?

21 mei 2022, van 14:00 tot 15:00 | SCHUNCK Glaspaleis

Kosten: € 7,50

Lezing door Prof. dr. H.C.G. Huub Spoormans.

In Grand Hotel Europa beschrijft Ilja Leonard Pfeijffer:

Europa: "ooit een jonge nymf door Zeus ontvoerd, nu als een oude vrouw. Zij leeft in de vergane glorie van haar Grand Hotel en is op sterven na dood".

Maar is de aankondiging van haar dood niet te voorbarig? De actualiteit laat zien dat het huidige Europa voor gigantische uitdagingen staat. Migratie, klimaat en economische vraagstukken. Spanningen tussen Oost en West nemen toe, de koude oorlog is weer terug. Economische superstaat China claimt steeds meer haar plek op het wereldlijke toneel. En het oude Europa worstelt met de moeizame verhouding tussen economische eenwording en culturele diversiteit. In een twee uur durende lezing neemt Prof. Spoormans ons mee naar ons Europa maakt de balans op.

Prof. dr. H.C.G. Huub Spoormans is Emeritus Hoogleraar Rechtswetenschappen bij de Open Universiteit, oorspronkelijk opgeleid als politicoloog aan de Radboud Universiteit.

Deze lezing wordt geprogrammeerd in samen werking met HOVO. 

 

Themamaand vrijheid en democratie

Deze lezing is een onderdeel van de programmering rondom vrijheid en democratie. Bekijk het volledige programma tijdens deze themamaand hier: