Boekpresentatie "Srebrenica, een dag in het leven" John Moonen

13 mei 2022, van 19:30 tot 21:00 | SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Boekpresentatie door de auteur

John Moonen presenteert zijn autobiografie: “Srebrenica, een dag in het leven”. Tijdens de boekpresentatie vertelt hij hoe zijn boek tot stand kwam, nadat hij zijn leven en werk in Srebrenica afsloot en zich weer in Nederland vestigde. Aangezien muziek een belangrijk onderdeel is van zijn boek zal hij, als singer-songwriter zijnde, ook een aantal liedjes ten gehore brengen.

Verhaal

Het is een autobiografisch verhaal van een twintiger uit Valkenburg. Een jongeman, op zoek naar zichzelf. Idolaat van de Beatles en hun boodschap van liefde, het maakt hem een idealist die ervan droomt de wereld te verbeteren. In het hedendaagse Srebrenica hoopt hij dan ook door het geven van muziekworkshops een bijdrage te leveren aan vrede. De mensen daar hebben echter andere problemen aan hun hoofd, zoals corruptie, armoede, werkloosheid. Tijdens zijn leven in Srebrenica krijgt hij een nieuwe kijk op het leven in dit postconflictgebied en leert hij zichzelf opnieuw kennen.

Themamaand vrijheid en democratie

Deze lezing is een onderdeel van de programmering rondom vrijheid en democratie. Bekijk het volledige programma tijdens deze themamaand hier: