Apa Kabar: Lezing en muziek van Tasilo Pieck

26 september 2023, van 20:00 tot 21:30 | SCHUNCK Glaspaleis

Kosten: Gratis (na aanmelding)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maandelijks spreekuur van en voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië. Met in september een lezing en muziek van Tasilo Pieck.

Na een zomerstop gaat het Apa Kabar spreekuur van Stichting Pelita weer van start. Dat vieren we met een lezing en muziek door schrijver en muzikant Tasilo Pieck. Tasilo is geboren en getogen in Limburg met Indische en Molukse roots. Hij is als derde generatie Molukker opgegroeid binnen twee culturen: de Molukse en de Nederlandse. Welke complicaties dat met zich mee heeft gebracht heeft hij beschreven in zijn autobiografische roman ‘En toen was het stil’. Zo werd muziek er met de paplepel ingegoten maar een goed gesprek voeren aan de keukentafel… dat zat er helaas niet in. Oorlogstrauma’s van de door heimwee getroffen opa’s en oma’s werden overgenomen en vormden een donkere wolk tijdens zijn jeugd. Op 26 september komt Tasilo zijn verhaal vertellen en zal hij dit ook muzikaal begeleiden.

Over Apa Kabar (Hoe gaat het met jou?)Apa Kabar is een maandelijks spreekuur vanuit Stichting Pelita van en voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië. Soms is de weg vinden, als het gaat om zorg en ondersteuning, niet altijd makkelijk. Wij willen u helpen en wegwijzers aanreiken. Misschien heeft u wel vragen over vervoer, of hulp in het huishouden of wilt u gewoon uw verhaal kwijt.

Stichting Pelita is een landelijke organisatie. De stichting kreeg de naam Pelita, naar een olielampje dat in de tropische nachten vaak langs de onverlichte wegen en op de berghellingen als lichtbaken diende. Pelita neemt de sociale, culturele en historische context als uitgangspunt van de hulp- en dienstverlening. Pelita helpt senioren uit voormalig Nederlands-Indië bij hun aanspraak op de wetten voor oorlogsgetroffenen en met hun mogelijk verzoek voor begeleiding door maatschappelijk werk. Met bijeenkomsten als Masoek Sadja's, Indische Eettafels, Molukse Ouderendagen of KJBB-dagen faciliteert Pelita hun behoefte aan onderling contact.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 26 september
  • Tijd: inloop 19:30 uur, start 20:00 uur
  • Locatie: SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden via Stichting Pelita: s.hehalatu@pelita.nl of 06-30994306