Apa kabar? (Hoe gaat het met jou?)

31 oktober 2023, van 12:00 tot 14:00 | SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis

Kosten: Gratis

Maandelijks spreekuur van, en voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië.

Soms is de weg vinden, als het gaat om zorg en ondersteuning, niet altijd makkelijk. Wij willen u helpen en wegwijzers aanreiken. Misschien heeft u wel vragen over vervoer of hulp in het huishouden of wilt u weten wat stichting Waringin en/ of stichting Pelita voor u kunnen betekenen, kom dan langs! Wij helpen u graag.

Praktische informatie:

  • Datum: elke laatste dinsdag van de maand
  • Tijd: 12:00 - 14:00 uur
  • Locatie: SCHUNCK Glaspaleis

Over de stichtingen

Waringin is een burgerinitiatief en een stichting sinds 14 februari 2018. Het in stand houden van een stuk historie rondom de Nederlands-Indische gemeenschap is belangrijk. Voorkomen moet worden dat dit stuk geschiedenis, waaruit veel lessen kunnen worden getrokken, verwatert. Huidige en toekomstige generaties moeten weten van het hoe, waarom en wat er speelde in het voormalig Nederlands Indië.

Stichting Pelita is een landelijke organisatie. De stichting kreeg de naam Pelita, naar een olielampje dat in de tropische nachten vaak langs de onverlichte wegen en op de berghellingen als lichtbaken diende. Pelita neemt de sociale, culturele en historische context als uitgangspunt van de hulp- en dienstverlening. Pelita helpt senioren uit voormalig Nederlands-Indië bij hun aanspraak op de wetten voor oorlogsgetroffenen en met hun mogelijk verzoek voor begeleiding door maatschappelijk werk. Met bijeenkomsten als Masoek Sadja's, Indische Eettafels, Molukse Ouderendagen of KJBB-dagen faciliteert Pelita hun behoefte aan onderling contact.

Meer lezen?