AI-Parade Limburg

Artificial Intelligence (AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie) is de technologie van de toekomst. We doen er al heel veel mee, maar niet iedereen is zich daarvan bewust, of weet hoe het kan worden ingezet. De AI-Parade wil daarom de kennis over kunstmatige intelligentie in Nederland vergroten. Zo is iedereen voorbereid op een slimme toekomst, en kunnen de kansen die deze ontwikkeling biedt beter worden benut.

De AI-Parade reist tien maanden langs bibliotheken in heel Nederland. De organisatie hoopt zo 1 miljoen Nederlanders te bereiken. Veel Nederlanders zijn immers lid van een bibliotheek. De parade startte in september 2022 in de Stadskamer in Zwolle. Daarna reist de parade door het land, om te eindigen in Den Haag. In maart komt de parade in Limburg en heeft Heerlen de eer om gaststad te zijn. 

Bij SCHUNCK staat deze hele maand in het teken van de AI-Parade. Er zijn interactieve installaties, lezingen, films, creatieve activiteiten en schrijversbezoeken. Centraal staan vragen als: wat is kunstmatige intelligentie? Wat merk je ervan in het gewone leven? En wat zijn de gevolgen voor de samenleving?

De AI-Parade is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie. Als lid is de Koninklijke Bibliotheek medeorganisator van de AI-Parade.

  • Waar: SCHUNCK Bibliotheken
  • Wanneer: Maart 2023