Online Boekenclub - Literatuur

20 mei 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online via Microsoft TEAMS

Kosten: Gratis

Hou je van lezen en wil je een boek samen wat dieper verkennen? Dit is dé online boekenclub voor iedereen die honger heeft naar (literaire) kennis overdracht. Auteur, achtergrond en boekbespreking staat centraal.

Ontmoet gelijkgestemde boekenliefhebbers in deze online boekenclub! Fictie of non-fictie, paperback of hardcover, je leest elke maand een nieuw boek. Maandelijks is er een online meeting om het boek te bespreken, om te lachen, verhalen uit te wisselen en nieuwe vrienden te maken.

Centraal boek

In de bijeenkomst van 20 mei staat de debuutroman ‘Arab’ van Parham Rahomzadeh centraal.

Flaptekst Arab:
Bassam. De jongen om wie je op straat met een boog heen loopt. Een gestolen fiets ruilt hij voor een blok hasj en daarmee begint zijn weg die hem zal leiden naar de troon van de discotheek. Hij voorziet jou van medicinaal genot wanneer het je uitkomt, en jij wil hem terugsturen naar zijn ‘eigen land’ als je hem niet meer wilt tolereren.Maar Bassam heeft dromen, terwijl hij met zijn bende van ellende in twee werelden leeft: in een sombere achterbuurt van Schiedam en tegelijk permanent in liefdevolle aan zijn overleden moeder.Arab is het rauwe, ontroerende debuut van Parham Rahimzadeh, over een vwo-leerling die in drugs handelt om voor zijn depressieve vader te kunnen zorgen. Mat Arab kruip je in de psyche van een jongen die omringt is door criminaliteit, maar eruit wil komen als een volwassen mens. Bassam is een Nederlander en een Arabische Iraniër die maar één ding wil: de vrijheid om zijn eigen, goede keuzes te kunnen maken, zelfs, en misschien zelfs juist, als zijn omgeving het daar niet mee eens is.

Praktisch & aanmelden

Deelname:    Gratis
Duur:            Ongeveer 90 minuten
Waar:            Online via Microsoft Teams  (hulp nodig? klik hier)
Inschrijven:    Eugene.van.loo@schunck.nl 
                    / Voordat de sessie begint krijg je de uitnodiging
                       toegestuurd om aan te sluiten.

Microsoft Teams:
We kiezen ervoor om de lezing via Microsoft Teams te houden omdat we graag via een veilige verbinding met jou in gesprek gaan. En, we weten dat veel personen reeds gebruik maken van Microsoft en een account hebben voor office.Heb jij geen account? Geen probleem. Voorafgaand aan de lezing sturen we je een link toe waarmee je kunt deelnemen. Via deze link kun je zelf bepalen hoe je deelneemt (via een web-app, via je internet browser of via je eigen teams programma). Heb je geen Microsoft account, dan helpt het programma je met het aanmaken van een account. Zo kun je in de toekomst ook eenvoudig deelnemen. Meer hulp nodig? Klik hier voor beschrijving op pc of mobiel. We zullen zelf 10 minuten voorafgaand aan de sessie aanwezig zijn zodat je ruim op tijd kunt inloggen.

SCHUNCK online boekenclubs

SCHUNCK biedt verschillende online boekenclubs aan. Voor ieder (lees)niveau. Je kunt bij één of meer verschillende boekenclubs gratis deelnemen.Vind je het fijn om met mede boek-liefhebbers een laagdrempelig gesprek aan te gaan. Wil je boekentips geven en krijgen? Dan is de online boekenclub ‘Het Gesprek’ zeker wat voor jou!Wil je wat meer de diepte in en samen met een groep mensen één gezamenlijk gelezen boek bespreken? Meld je dan aan voor de online boekenclub ‘Literatuur’.